Reviews

Reviews

On this page you can read what our guests and artists had to say about their
'Hotel Rotterdam, Wake up in Art'-experiences in February 2013.
It's good to know that during Art Week Rotterdam,
'Hotel Rotterdam' was connected to Art at the Warehouse.


 • ► Kunstenaar: Wij hebben het erg leuk gevonden met de gasten. Het was met name leuk dat ze zo open in contact waren. Zo werden het echt logés. Ik denk dat ze het zelf ook als positief ervaren hebben. En ze waren erg enthousiast over R'dam. Ik heb ze zaterdag nog mee genomen naar een feestje in Dek22. Dat zijn dan de leuke dingen (dat je ergens komt waar je anders niet zou komen als je vreemd in een stad bent) en dat waardeerden ze ook.

  ► Gast: I really liked the room and the idea of not knowing where you were going to end up. Ours was quite intriguing getting to it (unlocking big gates by a fire station, up a lift, down a corridor in the middle of night, quite spooky). And I really enjoyed talking to our hosts over breakfast, of course. They really went to a lot of trouble with breakfast and must have been really tired after staying at the art-party till 4am the night before. So we really appreciated that. And I loved that they had made the bed into an artwork. Also very sweetly they put us on the guest list for the Re:Rottterdam exhibition! So yeah, absolutely fantastic! We all four! really, really enjoyed it. It was very unique and an adventurous thing to do – and it was GREAT to combine it with seeing so much art. Many thanks!

  ► Gast: We hebben het erg naar ons zin gehad. Eigenlijk juist omdat we zeer kort van tevoren hadden besloten ons in te schrijven, hadden we totaal geen verwachtingen van de overnachting en het verblijf. We waren in de modus "we zien wel" en vonden het vooral ook een leuke en verrassende manier om te verblijven.

  ► Gast: We had a brilliant time – great concept!

  ► Kunstenaar: Ik ging ook naar allerlei details in huis kijken, of het wel oké was voor een 'luxe' hotel. De wc deur, gaat die wel goed op slot, verf van de deur etc. Net als wanneer je een huis gaat verkopen (denk ik). Als je dan ineens heel chique gasten krijgt, verwachten ze misschien die standaard.

  ► Gast: We hadden een goede klik en onze gastheer en zijn partner hebben ons zeer gastvrij ontvangen. Op zaterdagmiddag waren wij eigenlijk van plan om de nog de stad in te gaan, maar we de hele middag en avond daar gebleven. Dat was wel opmerkelijk te noemen, en eigenlijk juist erg leuk! We hebben gepraat over zijn werk, ideeën etc. En we hebben prima en gezellig overnacht. We zijn de volgende dag op pad geweest om de kunstbeurs nog te bezoeken.

  ► Kunstenaar: De oorspronkelijke gasten konden uiteindelijk niet komen vanwege werk-druk. Zij stelden 2 andere gasten uit hun vriendennetwerk voor die op zaterdag rond 15:00 arriveerden. Ze zijn uiteindelijk die dag niet meer naar de kunstbeurzen gaan kijken daar we tot circa 24:00 uur(!) hebben gesproken over kunst, samen hebben gegeten en een leuke, geanimeerde avond naast de houtkachel hebben doorgebracht. De volgende ochtend, na een gezamenlijk ontbijt, hebben onze gasten alsnog verschillende tentoonstellingen bezocht.  ► Gast: Ik denk dat het leuke aan het concept is dat je de kunstenaar en de gast vrij laat in hoe het bezoek wordt ingevuld. Wij stonden er open in en hadden hierdoor geen idee hoe het zou verlopen. Het is natuurlijk wel fijn als het contact goed is, want op deze manier kom je veel meer te weten over de achtergrond van de kunstenaar en dat voegt echt iets toe aan het bezoek. Aan de andere kant, als het puur als hotel bedoeld is, dan zou ik er ook geen moeite mee hebben gehad om ons verder zelf te moeten vermaken. Het is een beetje afhankelijk van de interactie.
Wat in ons geval opviel is dat de kunstenaar zelf het idee dat dat hij er echt iets van moet maken, omdat je tenslotte wel voor het bezoek betaalt. Aan de andere kant hadden wij juist het idee dat we dankbaar moesten zijn dat we bij hem thuis mochten verblijven. Grappige interactie!

  ► Gast: Thank you so much! I take it will be running next year? I think it's a brilliant scheme - thanks so much for hosting me!

  

► Kunstenaar: Gasten waren smoorverliefd op elkaar, en zaten niet op ons gezelschap te wachten....ha ha. Geheel aan kunstenaar overlaten en vertrouwen dat het goed komt, dat maakt het juist bijzonder.

  

► Gast: We zijn in ieder geval enthousiast en we blijven in de toekomst graag aangesloten!  ► Kunstenaar: Bijzonder dat mensen zin hebben om bij wildvreemde mensen te gaan logeren. Klikte op zich wel, bijzonder aardige mensen. Helaas bleef het toch een beetje stil bij het ontbijt. Ja dat kan…

  ► Gast: Ik vond de overnachting bij een kunstenaar heel bijzonder. Hij was erg hartelijk. Toen we aankwamen stonden op tafel een fles wijn en een plankje met kaasjes. De volgende morgen sms’te hij dat het ontbijt klaar was. Als alternatief beleg voor de kaas, iets dat mijn vriend pertinent niet lust, bakte hij speciaal een eitje. Heel gastvrij allemaal. We hebben ook leuke gesprekken over kunst gevoerd.

  ► Kunstenaar: Het was weer een geslaagde editie wat mij betreft! We hadden hele leuke mensen over de vloer. Na een welkomst whisky ;) zijn we met z'n allen naar de opening bij TENT geweest. Deze mensen kenden R'dam nauwelijks (A'dammers) dus ze wilden nog wel verder. Na veel kunstenaars en andere weirdo's te hebben ontmoet in de Schouw, WORM en uiteindelijk de Witte Aap zijn we naar huis gestrompeld haha. Ze vonden het erg leuk in ieder geval! Dank voor de organisatie en hopelijk volgend jaar weer!
   

copyright Wake up in It. all rights reserved

Bezoek onze Twitter page! Bezoek onze Facebook page! Bezoek onze Instagram page!