Reviews

Reviews

On this page you can read what our guests and artists had to say about their
'Hotel Rotterdam, Wake up in Art'-experiences in February 2015. It's good to know that during Art Week Rotterdam, 'Hotel Rotterdam' was made possible by Rotterdam Festivals.


 • Elke Wake up in It match tussen een gast en een artiest is anders. De hier beschreven ervaringen van gasten en artiesten zijn geen voorspelling of garantie voor nieuwe matches. Hoe het uitpakt geef je zelf mee vorm! 

  Every Wake up in It-match is unique. The experiences of guests and artists do not give predictions or a guarantee for future matches. Both guest and artist influence and shape the experience!  

  ► Host: Deze gast op bezoek te hebben was super ontspannen, openingen, feestjes, enz soepel van t ene in het andere, energiek en relaxed, in een natuurlijke klik, vertrouwd, alsof ik mijn zusjes of broertje bij me had. 

  ► Guest: Het was práchtig en fantastisch!

  ► Host: Ik was net begonnen iets te koken, een ultra dieet-freak quinoa-dish, haha, dus toen hebben we samen gegeten, ook super leuk, grote discussies gevoerd over kunst. Dus ik vond het allemaal helemaal relaxed, fijn gezelschap, en bijzonder fijn dat mijn gast zo op z'n gemak was. 

  ► Guest: Thanx for your kind guidance and for your gentle project wake up in it. Again I´ve enjoyed very much getting in contact with local people and artists.

  ► Host: Mijn gast was een fijne gast, heel casual en vertrouwd was ie vanaf het begin. Het was eigenlijk opmerkelijk dat hij vertelde dat het voor hem juist een hele overwinning was om zomaar bij mensen thuis te logeren. Dat ie zich van te voren zorgen maakte dat ie niet wist hoe t qua privacy zou zijn. Terwijl hij zo opmerkelijk op zijn gemak was juist. Maar goed, het viel me op, kennelijk is een Wake-up boeken dus ook weer niet helemaal maar vanzelfsprekend, voor de gasten. Grappig; dat mensen het avontuurlijk vinden om een Wake-up te boeken is logisch, maar dat ze het ook eng vinden en zich ergens overheen moeten zetten en evengoed boeken, dat had ik me niet zo gerealiseerd.

  ► Guest: Wat een leuke match hadden jullie gemaakt. Onze kunstenaar heeft ons zeer gastvrij ontvangen in haar atelier, en het was erg leuk en bijzonder om haar werk te bekijken (we hebben haar ook opgezocht op Object Rotterdam) en daar zelfs in(!) te slapen.

  ► Host: Mijn gast vertelde van zijn werk, bedrijf met zijn vader, sowieso heel veel gepraat, over leven, werk, opgroeien enzovoort. Leuk, en hij vertelde dus dat hij op de beurs was om voor 3 klanten kunst te zoeken. Veel gehoord over hoe dat zit allemaal, en daarop heb ik hem vooral voorgesteld aan mensen, om banden te kunnen smeden eventueel voor als hij voor die relaties kunst gaat kopen. 

  ► Guest: Slapen in een atelier, zeker op die plek, had iets spannends en avontuurlijks. Zelf sliep ik niet zo best vanwege allerlei geluiden, maar dat geeft niet. Het ging om de hele experience en die was onvergetelijk.

  ► Host: Ik was al 2 keer host in de voorgaande jaren. Die eerste 2 keer was ik zenuwachtiger, ik wist niet wat te verwachtten, nu was ik niet bezig met verwachtingen, want uit de vorige 2 keer wist ik dat dat geen zin heeft, het is niet te voorspellen hoe de gast van je gastvrijheid gebruik wil maken. Dat kan je pas afstemmen zodra je weet wie er komt. Ik hoefde nu alleen zenuwachtig te zijn of ik op tijd mijn huis in orde had, wat zo was, precies op het nippertje.

  ► Guest: Ik vroeg me af: waar komen we terecht? Worden het matjes op de grond of een heus bed? Wat verwacht de gastvrouw van ons? Gaat die met ons ontbijten of krijgen we alle privacy? We hoopten dat er een douche zou zijn, en handdoeken, maar rekenden er eigenlijk niet op (het was er wel!)

  ► Guest: We wisten niet wat we moesten verwachten, en dat was ook het spannende eraan.

  ► Host: We hadden afgesproken om de volgende dag naar de beurs terug te gaan, maar 's avonds zei hij al, ik ben zo moe van een aantal dagen heel weinig slapen, ik kan wel tot 12:00 slapen morgen, heb je afspraken morgen of mag ik iets langer uitslapen? Ik zei, al slaap je de hele dag, doe of je thuis bent. Dus hij sliep uit tot 11:00 uur, uitgebreid ontbeten en de hele dag wel van plan naar de beurs te gaan maarhet liep zo dat we de hele dag hebben aangekeuteld, ouwehoeren, veel gelachen, ieder voor zich scharrelen, beetje kantoor houden, mails doen, kunstenaar-sites opzoeken, gezellig en relaxed, thuis rondgehangen.

  ► Guest: Ik ontmoette ook haar dochtertje en de buurvrouw, en onze kunstenaar vertelde me over haar werk - wat ik erg mooi vond. Ze liet me alles zien, de keuken, de wc, we kletsten wat. Het was kortom, meteen erg persoonlijk. Dat kwam ook door haar vertrouwen, dat zij haar atelier, haar domein, zomaar aan ons toevertrouwde.

  ► Host: De eerste dag van de Art fair kreeg ik een kunstenaarsduo te logeren in mijn atelier. ’s avonds laat kwamen ze aan. De volgende ochtend bij het ontbijt hebben we uitgebreid gepraat over ‘onze’ praktijk als kunstenaars en uiteraard ook over mijn werk waarin zee hadden geslapen. Als reactie op hun verblijf in mijn ruimte ontving ik de volgende dag een prachtig bijpassend gedicht van Rutger Kopland. Een echt ontroerende reactie, een mooi cadeau.

  ► Guest: Wat blijft is een ervaring die je niet meer snel zult vergeten, en een leuk nieuw contact erbij.

  ► Guest: Ik merkte in mijn omgeving heel uiteenlopende reacties. De een zei: wat gaaaaaf dat je dat gaat doen!! De ander zei: maar waarom zou je dat doen? Dat lijkt me vreselijk! Dat vond ik erg komisch.

  ► Host: Ok, was tof om weer deel te nemen! Ja leuk, ik zou volgend jaar wel weer willen. Ik hoop dat ik dan niet zo strak voor een tentoonstelling zit of zoiets, zoals nu, en meer dan één nacht een gast kan ontvangen, als de boekingen er zijn off course. Maar dus, ja leuk, als ik in rotterdam ben, ongetwijfeld neem ik aan, dan graag volgend jaar weer.

  ► Host: Mijn gast bleek een zeer charmante en zorgzame 40 jarige Fransman. Aangezien hij al een nacht bij een kunstenaar had overnacht ging ik hem aan het eind van de halen bij zijn vorige kunstenaar. Direct ontstond daar al een hevige, maar zeer interessante discussie over mijn werk. Na een goede maaltijd zijn we gedrieen naar de MK-Award uitreiking gegaan bij de Art Rotterdam. Daarvandaan door naar de opening bij Boijmans met de shuttlebus. Het was een top tentoonstelling/opening! Daarna nog naar de Afterparty in BAR. Heerlijk dansen tot diep in de nacht.
Tegen vieren met de taxi naar mijn atelier om daar als een blok in slaap te vallen. De volgende ochtend ging het gesprek over mijn werk verder bij de koffie en later bij mij thuis na de douche en ontbijt weer richting Art Rotterdam met zijn tweeën. Tegen vijven afscheid van elkaar genomen. De klok rond met elkaar opgetrokken; Het was een super top dag! volgend jaar graag weer!


  ► Guest: Ik moet er wel veel aan denken maar het is nog geen 20 uur geleden. ;-)
  Daarom voor nu alvast een gedicht van Rutger Kopland:
  en later hoorde ik de vleugels
  van ganzen in de hemel
  hoorde ik hoe stil en leeg
  het aan het
  worden was.

  ► Guest: Was great to meet the artist and his work. I enjoyed the personal contacts and the exchange about our personal actual situation, not only about whats called "art".

  ► Host: Onze gast logeerde 4 nachten bij 4 verschillende kunstenaars. Zo grappig ook dat iemand dat doet eigenlijk, in zijn eentje elke dag met iemand anders. Ik heb hem meegenomen van de Art Rotterdam naar huis met zijn koffers, thuis wachtte mijn partner op ons en zijn we lekker gaan eten bij de Griek bij ons aan de overkant. Hierna namen we een Uber taxi die ons naar het SS schip bracht op Katendrecht waar een feestje werd gehouden notabene met de organisatoren van de fairs, en wandelden nog wat op het dek, hebben gedanst en wijntjes gedronken en taxi terug naar huis.

  ► Host: Erg leuk, bijzonder zomaar een vreemde in huis uit een ander land, hij was kunst geinteresseerd maar wist er niet zo heel veel van, maar dat is juist ook erg leuk.
 Het is beter om geen verwachtingen te hebben, hopend wel op een prettig persoon uiteraard.

  ► Host: Ik heb er heel erg van genoten. Zo leuk wat jullie doen! Bedankt en veel succes voor de komende Wake up in It's.


  ► Guest: Onze kunstenaars waren heel leuk, gastvrij en vriendelijk en we zijn goed verzorgd. Toen we aanbelden stonden we wel even verbaasd te kijken. De kunstenaar had al gezegd dat ze een bed in de tentoonstellingsruimte hadden gebouwd maar dat we echt in de etalage lagen hadden we niet verwacht. Dat was wel grappig, en leverde in ieder geval weer leuke anekdotes op voor thuis. Beetje nadeel was dat het niet heel erg comfortabel was door een combinatie van allerlei factoren. We vonden het voor wat het was dan toch wat aan de prijs.  


  ► Host: Ik heb de gasten die ik heb gehad ervaren als zeer prettig. Goede gesprekken gehad over Art Rotterdam week en kunst in het algemeen. Kortom, positieve ervaringen en ik zou het zo weer doen. Wellicht organiseer ik het dan iets anders met een logeer bed of zo, want ik miste mijn eigen bed wel enorm.

  ► Host: Ik nam mijn gast op sleeptouw naar de opening van Boijmans en vervolgens hebben we nog tot diep in de nacht kunnen converseren. De volgende morgen bij het ontbijt was er tijd voor inhoudelijke gesprekken.

  ► Guest: Dank voor de match, kan het iedereen aanraden! Was n bijzondere ontmoeting & avond.

copyright Wake up in It. all rights reserved

Bezoek onze Twitter page! Bezoek onze Facebook page! Bezoek onze Instagram page!