Media

Media

Read about 'Hotel Rotterdam, Wake up in 24 Uur Cultuur'!
Call or mail us for press releases in english or dutch, for more information and image material. This edition of Hotel Rotterdam, Wake up in It can be organized thanks to participation of 24 uur cultuur and Rotterdam Festivals.


 • De Telegraaf

  Onze ontdekkingstocht Rotterdam krijgt later nog eens extra dimensie. We overnachten via Hotel Rotterdam bij een operazangeres thuis. We krijgen zelfs een kort privéoptreden. Het onderstreept nog eens dat Rotterdam rijk is aan cultuur.

  Hotel Rotterdam
  Hotel Rotterdam is geen hotel. Maar het is een unieke belevenis. Tijdens culturele festivals biedt Hotel Rotterdam de mogelijkheid om te overnachten bij kunstenaars of artiesten. De artiesten zijn speciaal geselecteerd op hun talent en gastvrijheid. Het blijft wel een verrassing waar je terecht komt. Na boeking wordt de naam en het adres vrij gegeven. Laat je op aangename manier verrassen. www.wakeupinit.com

 • Blog Rotterdam Festivals

  www.rotterdamfestivals.nl

  23 september 2013

  Door de regen liep ik zaterdag richting het Stadspodium bij de Laurenskerk om te gaan kijken bij het LonDam Festival. Behalve dat ik daar jong muzikaal talent uit Londen en Rotterdam zou gaan zien en horen, zou ik daar ook mijn gastvrouw voor mijn overnachting in Hotel Rotterdam, Wake Up in 24 Uur Cultuur ontmoeten. Twee weken eerder had ik via wakeupinit.com een overnachting geboekt in de categorie Jazz (ik had ook de categorie Art of Opera kunnen kiezen).

  Gastvrouw
  Vorige week ontving ik een e-mail van Singer-Songwriter Linda Kreuzen die begon met: “Hallo Martijn, Je bent mijn gast aankomend weekend, gezellig!” Of ik mijn eigen gang wilde gaan of mee wilde wandelen. Dat laatste natuurlijk.
  Na een berichtje gestuurd te hebben dat ik er was hadden Linda en ik elkaar al snel gevonden en was de kennismaking een feit. Ze vertelde dat ze al drie pop-up concerten in de stad achter de rug had, waarvan de eerste om 9:30 op de Lijnbaan was en stelde mij meteen voor aan Serge Dusault, die haar op toetsen zou begeleiden.

  Om mij heen kijkend was ik vooral verbaasd over hoe ontzettend rustig het nog was. Gezien het tijdstip van een uur of 14.00 in de middag op zich niet zo heel gek, maar wat ik van de line-up op YouTube had beluisterd was een veel grotere opkomst op zijn plaatst geweest.
  Het aantal toeschouwers bleef de hele dag opvallend laag. Of het aan de ligging van het podium lag (niet echt een doorgaande route), het ontbreken van horeca op het plein, of de promotie van het festival, aan de muziek kan het niet gelegen hebben!

  Linda Kreuzen
  Linda Kreuzen beet zelf gelijk het spits af, begeleid door Serge Dusault door van plek te wisselen met de Rizzo Family. Niet voor niets stond haar nummer What Do You Want in 2012 op nummer 3 van de Indie Charts. Heerlijke soulvolle popliedjes met rake teksten. Na de band Rizzo Family, die me op de een of andere manier deden denken aan de film The Godfather, was Collin Hoeve de volgende.

  Collin Hoeve
  Hoewel op de poster aangekondigd met band begeleidde de Eindhovense Singer-Songwriter Collin Hoeve zichzelf, en wat een groove kwam er uit die gitaar. Bijzonder mooi was het nummer Isabella, dat hij voor zijn dochter schreef toen zijn vrouw nog zwanger van haar was. Hij verraste het publiek door af te sluiten met een volledig geïmproviseerd couplet over een onderwerp dat iemand uit het publiek mocht aandragen (roken). Hij legde uit dat hij via crowdfunding probeert hij geld bij elkaar te krijgen om een album op te nemen en doet dat door het op bestelling spelen van persoonlijke liedjes en die te uploaden naar zijn YouTube kanaal.

  Miniconcert
  In de daaropvolgende pauze (duurde wat langer doordat de Applejacks vertraging hadden) werd ik in een van de bootjes van de Kids Marina die achter het Stadspodium lag, getrakteerd op een miniconcert op het water. “Run Run Run” klonk er over het water van de Steigersgracht. Niet de eerste keer trouwens dat Linda in een bootje speelde (zie haar liedje Love Song op YouTube).

  Headliner
  Na de gitaar muziek van de Applejacks was het de beurt aan het Londense gezelschap EDITSELECT, die waren aangekondigd als headliner van het festival. Hoewel de zanger niet alles even zuiver zong, zat het muzikaal prima in elkaar. Gitaarpop vermengd met samples. Hoogtepunt in hun set was het nummer Lungs, dat werd aangekondigd als hun single. En wat je niet vaak ziet: een vrouw achter het drumstel.

  Superstrakke Soul
  Na al het gitaargeweld was het tijd voor stomende Rotterdamse soul. Jared Grant kreeg met 6 koppige begeleidingsband het toegestroomde publiek zonder problemen in beweging. De ene na de andere superstrak gespeelde soultrack kwam voorbij. Qua sound niet vernieuwend, maar het klonk heerlijk.

  Sed Project
  LonDam werd afgesloten door Sed Project van Jean-Paul Grobben en Serge Dusault, bijgestaan door Collin Hoeve op electrische gitaar. De electronica/triphop songs werden gezongen door Jean-Paul die zijn stem in sommige nummers vervormde met distortion en andere effecten. Waar Jean-Paul voor beats en samples zorgde, speelde Serge met één hand melodielijnen en op zijn Nord Electro en met de andere baslijnen op een vintage Moog uit de jaren 70. Ook werden een aantal nummers gezongen door Singer-Songwriter Door Visser. De muziek was vooral in de door haar gezongen nummers het best te vergelijken met Lamb. Normaal wordt hun muziek begeleid door visuals, wat in de setting op het Stadspodium niet mogelijk was doordat het om 19:00 nog veel te licht was. Ben daar erg benieuwd naar. Hun eerste album The End is gratis te downloaden of op cd aan te schaffen. Doen!

  Muziek doet eten
  Van zowel muziek maken als muziek luisteren krijg je honger en dus was het de hoogste tijd voor een hapje eten en zo zat ik even later met Linda, Collin, Jean-Paul, Serge en mede-toeschouwers Colette, Anne, Martijn, en Peter na te praten over de optredens van die middag/avond. Leuk om het vanuit het perspectief van de artiest te horen. Ook weet ik inmiddels meer dan eerst over opnamestudio's, buma en stemra, opnames in eigen beheer, het persen van cd's, het schrijven van muziek, samples en beats, het leven van een muzikant en friend zones.

  Ntjam Rosie en Bruut!
  En hoe waren Ntjam Rosie en Bruut! , waar ik in mijn vorige blogpost ook over schreef? Om eerlijk te zijn kan ik dat uit eerste hand niet zeggen. Tijdens het optreden van Ntjam Rosie zat ik nog aan tafel. En de heren van Bruut! heb ik gemist omdat ik door Linda werd meegenomen naar een Cafe de Komedie bij haar in de buurt, waar een andere Singer-Songwriter, de Amerikaanse Jesse Reece een optreden gaf. Americana, Blues en Rock&Roll en popliedjes als Sweat Dreams van de Eurithmics in een soulvol bluesjasje. Een mooie afsluiter van een zeer geslaagde dag.

  Wake up in 24 uur Cultuur
  Hotel Rotterdam, Wake Up In It is een heel leuk concept. Als je het geluk hebt Linda Kreuzen als gastvrouw te krijgen zul je (letterlijk en figuurlijk) een kijkje kunnen nemen in de keuken bij een Singer Songwriter die hard aan het werken is om door te breken. En de eitjes bij het ontbijt zijn halfzacht gekookt. Precies goed.


  Met dank aan: Linda, Serge, Collin, Jean-Paul, Colette, Anne, Martijn, en Peter
   

 • Elle.nl

  www.elle.nl

  07 september 2013 07:19, door Femke Riemersma

  Amsterdam heeft de Uitmarkt, Rotterdam heeft 24 Uur Cultuur. 24 uur, dat betekent ook een nachtje logeren in het culturele. Met Hotel Rotterdam: Wake up in it.

  We verklaren nader! Hotel Rotterdam: Wake up in It zorgt er namelijk voor dat er een bijzondere slaapplek voor je geregeld is. In het geval van 24 Uur Cultuur logeer je voor zes tientjes thuis bij Rotterdams cultureel talent dat verbonden is aan de cultuurhappening. Kies op www.wakeupinit.com de discipline van je voorkeur: Jazz, Art of Opera, dan matcht Hotel Rotterdam je met een artiest. Bijvoorbeeld bij jazz-zangeres Shirma Rouse, kunstenaar Hester Scheurwater of operazangeres Linde Schinkel. Je onderkomen is áltijd goed bereikbaar met openbaar vervoer, en natuurlijk wordt er ook een ontbijtje voor je geregeld. Ga voor meer informatie of om te boeken naar www.wakeupinit.com

  24 UUR CULTUUR
  24 Uur Cultuur is de Rotterdamse opening van het culturele seizoen. Op meer dan zestig plekken in de stad tref borrels, voorstellingen, voorproefjes en kleine beetjes van wat je het komende jaar mag verwachten aan cultureel vertier.

  Wanneer: 14 september 2013
  Waar: Rotterdam
 • De Weekkrant.nl

  De Weekkrant.nl

  Slapen bij een artiest
  Hotel Rotterdam,Wake up in It regelt voor jou een bijzonder avontuur met een top-artiest uit Rotterdam.
  Ontmoetjazz-, kunst-of operatalenten overnacht14 september bij zo’n talent thuis. Pas na je boeking blijkt bij welke topper je logeert. Laat je dus volledig verrassen door Hotel Rotterdam.

 • Planetfem.com

  Zoals Amsterdam de Uitmarkt heeft, is er in Rotterdam 24 Uur Cultuur. 14 en 15 september wordt het het culturele seizoen geopend. En daar hoort natuurlijk ook een overnachting bij in Hotel Rotterdam: Wake up in It.

  Wake up in It?
  Hotel Rotterdam: Wake up in It regelt een bijzondere slaapplek voor je. Tijdens 24 Uur Cultuur logeer je voor zes tientjes thuis bij Rotterdams cultureel talent dat verbonden is aan het cultuurevent. Je kunt je eigen voorkeursgenre opgeven: jazz, art of opera, en Hotel Rotterdam matcht jou met een artiest. Zo kun je terechtkomen bij jazz-zangeres Shirma Rouse, kunstenaar Hester Scheurwater of operazangeres Linde Schinkel.

  Je onderkomen is goed bereikbaar met openbaar vervoer en ‘s ochtends staat er een ontbijtje voor je klaar. Kijk voor meer informatie of om te boeken naar www.wakeupinit.com

   24 uur cultuur
  Tijdens de Rotterdamse opening van het culturele seizoen vind je op meer dan zestig plekken in de stad borrels, voorstellingen, voorproefjes, kortom een beetje van wat je het komende jaar mag verwachten op cultureel gebied.

  Wanneer: 14 september 2013, v.a. 17.00 uur tot 15 september 17.00 uur
  Waar: Rotterdam
  Info: www.24uurcultuurrotterdam.nl

 • Dagjeweg.nl

  24uc – Hotel Rotterdam, Wake up in It

  14 september 2013 17:00 uur.

  Hotel Rotterdam, Wake up in It regelt voor jou een bijzonder avontuur met een top-artiest uit Rotterdam!

  Ontmoet Jazz/Kunst/Opera-talent en overnacht 14 september bij zo’n talent thuis. Je kunt kiezen voor Jazz, Art of Opera. Binnen die categorie blijft het tot na het boeken een verrassing bij welke topper je logeert.

  Prijs: € 60,00 voor 1 persoon, € 100,- voor 2 (incl. ontbijt)

  24uc - Hotel Rotterdam, Wake up in It

  nog geen reviewsgeef uw beoordeling

  14 september 2013 17:00 uur

  14 september 2013 17:00 uur.

  Hotel Rotterdam, Wake up in It regelt voor jou een bijzonder avontuur met een top-artiest uit Rotterdam!

  Ontmoet Jazz/Kunst/Opera-talent en overnacht 14 september bij zo’n talent thuis. Je kunt kiezen voor Jazz, Art of Opera. Binnen die categorie blijft het tot na het boeken een verrassing bij welke topper je logeert.

  Prijs: € 60,00 voor 1 persoon, € 100,- voor 2 (incl. ontbijt)

  - See more at: http://www.dagjeweg.nl/activiteit/13010251/24uc---Hotel-Rotterdam%2c-Wake-up-in-It#sthash.tOtc343g.dpuf
 • rotterdamfestivals.nl

  Tijdens 24 uur cultuur kunnen de bezoekers ook gebruik maken van een overnachting via Hotel Rotterdam, Wake Up In It. Op welke vette locaties kunnen we als bezoeker overnachten?
  Het gaat niet om de locaties, maar bij wie je overnacht. Hotel Rotterdam, Wake up in It regelt voor jou een bijzonder avontuur met een top-artiest uit Rotterdam. Je ontmoet een talentvolle artiest of kunstenaar en overnacht op 14 september bij zo’n talent thuis. Je kunt kiezen voor Jazz, Art of Opera. Binnen die categorie blijft het tot na het boeken een verrassing bij wie je logeert.

 • Havenloods

  Slapen bij een artiest

  Hotel Rotterdam, Wake up in It regelt voor jou een bijzonder avontuur met een top-artiest uit Rotterdam! Ontmoet Jazz/Kunst/Opera-talent en overnacht 14 september bij zo’n talent thuis. Pas na je boeking blijkt bij welke topper je logeert. Laat je dus volledig verrassen door Hotel Rotterdam!

 • 24uurcultuurrotterdam.nl

  Hotel Rotterdam, Wake up in It

  diverse locaties

  Hotel Rotterdam, Wake up in It regelt voor jou een bijzonder avontuur met een top-artiest uit Rotterdam!

  Ontmoet Jazz/Kunst/Opera-talent en overnacht 14 september bij zo’n talent thuis. Je kunt kiezen voor Jazz, Art of Opera. Binnen die categorie blijft het tot na het boeken een verrassing bij welke topper je logeert.

  Tijd: Zaterdagnacht
  Prijs: € 60,00 voor 1 persoon, € 100,- voor 2 (incl. ontbijt)
  Productie van: Wake up in It | www.wakeupinit.com

copyright Wake up in It. all rights reserved

Bezoek onze Twitter page! Bezoek onze Facebook page! Bezoek onze Instagram page!