Media

Media

Hotel Rotterdam, Wake up in Jazz can be organized thanks to participation of North Sea Round Town, North Sea Jazz, Rotterdam Festivals, and of course thanks to the magnific input of our hosts!

Sena Performers Magazine

LOGEREN BIJ EEN TROMPETTIST

Het kan altijd nóg intiemer: wat dacht je van slapen bij een jazzmuzikant? ‘Hotel Rotterdam, Wake up in It’

– een initiatief van Wibbine Kien en Judith van den Berg – is ook aangehaakt op NSRT en NSJ. Terwijl de hotels in de stad rond North Sea Jazz volstromen, bieden zij een avontuurlijke bed & breakfast met mystery guest en host. Wie zich aanmeldt wordt gematcht met een muzikant die voor 90 euro per nacht een overnachting met ontbijt biedt.

Trompettist Quirijn Vos doet al voor het derde jaar mee. “Het heeft wel iets spannends, zo’n onbekende gast in huis die naar jou toekomt omdat je muzikant bent. Je weet niets van elkaar, behalve één ding: je houdt allebei van jazz.”

Het eerste jaar kreeg hij een Duitse programmeur, voor wie hij een fiets regelde om samen op verkenningstocht te gaan, en een echtpaar uit Israël.

“De programmeur bleek piano te spelen, dus daar heb ik ’s avonds nog muziek mee gemaakt. En het echtpaar verraste me met een lunch in hotel New York. Werd ik ineens getrakteerd op zo’n enorme visschotel.” De dame uit Noorwegen van het jaar daarop bleef drie dagen. “We hebben veel lol gehad, ik kreeg in december nog een kerstkaartje van haar.” Hij neemt zijn gasten mee de stad in, naar jamses- sies, of naar zijn stamkroeg voor een laatste whisky na een optreden. “Je hoeft ze echt niet non-stop te entertainen, hoor. Er wordt alleen een bed en ontbijt van je gevraagd. Maar het zijn vaak bijzondere ontmoetingen waar meer uitkomt.”

Gasten willen vaak van hem weten
hoe het is om te leven als jazzmuzikant. “Ach ja, ik doe daar niet zo gewichtig over, ik ben gewoon een zelfstandig ondernemer, net als de bakker. Maar dit is wel veel leuker om te doen dan alsmaar brood bakken en verkopen. Mensen vragen vaak of ik ervan kan rondkomen. Gelukkig kan ik dat.
Maar niet alleen met jazz hoor, ik doe er van alles naast. Ik zou nog wat moeten regelen voor NSRT, want eigenlijk speel ik veel te weinig in mijn eigen stad. Rotterdam is geweldig, maar dan moet je wel de goede plek- ken kennen. Dat is zo leuk aan NSRT: de concerten brengen je vanzelf op the place to be. En dan is het ook nog altijd mooi weer. Kan niet missen.”

WWW.NORTHSEAROUNDTOWN.NL
WWW.LIVEINYOURLIVINGROOM.NL
WWW.WAKEUPINIT.COM

Leuke dingen doen

Wake up in it organiseert dit jaar tijdens North Sea Round Town en North Sea Jazz Festival het Hotel Rotterdam, waarbij je bij een van de deelnemende artiesten kunt overnachten. 's Ochtends krijg je ontbijt en luister je naar een mini-concert. Zo begin je je festival-dag pas echt goed!

Viva:

Viva (Buzz, Onder redactie van Jessica van Zanten, mmv Cathelijne Beijn en Graciela de Goede)

Muziekstuk
Slapen bij een echte jazzmuzikant? Schrijf je in op wakeupinit.com voor een nacht met profi’s als Eric Vloeimans en Shirma Rouse. Het is een initiatief van Hotel Rotterdam,dat zich vaker linkt aan een cultureel event. Zoals Art Rotterdam Week of Poetry International: slapen bij een dichter of kunstenaar. Nu zijn North Sea Jazz Festival en North Sea Round Town aan de beurt.

Radio 6

Bijzonder project... Wake up in It. Vanaf 1:14:48 - 1:21:15

FunX radio

Vrijdag 3 juli 2015 - 16:16 uur

Heb je altijd al een beschuitje willen eten met een artiest? Goed nieuws want dat kan gewoon! Wake Up in Jazz organiseert namelijk een logeerpartijtje bij Rotterdamse soul- en jazzsterren thuis. Het is een verrassing waar je terecht komt maar misschien beland je wel in bed (of op de bank) bij zanger Omri Tindal, bekend van zijn deelname aan The Voice of Holland. Wat jullie samen gaan doen vertelde hij vandaag aan Dulci:

Gersmagazine

“Wij spelen bastaardmuziek, een term die we zelf geïntroduceerd hebben. We zijn dus hofleverancier”, lacht Keimpe de Jong bij hem thuis aan de bar. “Het is muziek waarvan je niet precies weet waar het vandaan komt, in ons geval een mix van militaire marsmuziek en de Surinaamse dansmuziek kaseko, calypso en jazz.” Deze partymix is de basis voor De Nazaten, de band waarmee De Jong nu al 20 jaar op de podia staat. Een jubileumtournee brengt de band ook naar het Rotterdamse North Sea Round Town.

In de Leeuwenhoek
Ze speelden eerder op de dag de feestelijke sterren van de hemel in de Leeuwenhoek, het Surinaamse bejaardentehuis in het Oude Westen. De stoelen en tafels gingen opzij en wie nog kon bewegen, gooide de heupen los. Wie slecht ter been is, werd zittend in een stoel betrokken in de bruisende dansmassa.

‘Wie nog kon bewegen, gooide de heupen los’
De Jong doet zijn stropdas wat losser. Het optreden is voorbij, nu gaat hij swingen achter het fornuis. Hij heeft zijn huis opengesteld voor Wake up in Jazz. Dit is een onderdeel van Wake up in it, dat de bezoekers van Rotterdamse festivals als Metropolis, North Sea Round Town en Poetry International de kans biedt een nacht te slapen bij artiesten, kunstenaars of muzikanten. Een lekkere thuismaaltijd met een wijntje of biertje erbij. Op sleeptouw door de stad en ervaren hoe deze performers de stad beleven. En na een nacht couch surfing scheiden de wegen weer.

De Jong doet voor het eerst mee en wij zijn de allereerste gasten. Hij grijpt de gelegenheid aan om zich in de keuken uit te leven. Spitskool met gedroogde garnalen, Chinese groenten met pepers en verse gember, kip met five spices en een curry met noedels. Intussen vertelt hij honderduit over De Nazaten, de tours in Suriname en hoe ze mensen altijd aan het dansen krijgen met stokoude liedjes die zij als een van de weinigen nog spelen. “Het doet ze denken aan de liedjes van hun grootouders en iedereen kent de melodieën en de tekst uit het hoofd.”

‘Iedereen kent de melodieën en de tekst uit het hoofd’
Eenmaal aan de tuintafel schuiven ook jazzdrummer Arend Niks en bassist Mick Paauwe aan, terwijl de zes maanden oude cocker spaniel Banoes vrolijk door de tuin dartelt in de hoop dat iemand soms per ongeluk wat laat vallen. Niks en Paauwe spelen vanavond in Dizzy voor het eerst met hun nieuwe band Timeblinker. De geanimeerde gesprekken gaan uiteraard over jazz maar ook over muziek voor kinderen; De Jong werkt bijvoorbeeld aan muziekonderwijs op lagere scholen. “Voor sommige kinderen is dit de enige keer dat ze zelf muziek maken. Een geweldige ervaring voor ze.”

Jazzcafe Dizzy
In Dizzy verzamelen zich meerdere Rotterdamse jazzmuzikanten, nieuwsgierig naar Timeblinker, dat een meer funky en experimentele jazz speelt dan De Nazaten. Hoe klein het muziekwereldje is, blijkt als ze elkaar hartstochtelijk begroeten en na het concert meegaan met De Jong om tot in de kleine uurtjes door te praten. De volgende ochtend laat De Jong ons achter met een eitje, warme broodjes en verse jus. Zelf moet hij naar Capelle om een nieuwe show voor te bereiden. “Ik vond het eigenlijk wel erg gezellig”, merkt hij vanuit de tuindeur op. “Laat de muziek maar aanstaan, Banoes houdt wel van een beetje jazz.”

Dit jaar vindt voor de tiende keer North Sea Round Town plaats. Het festival is gekoppeld aan North Sea Jazz, dat dit jaar 40 jaar bestaat en alweer 10 jaar in Rotterdam plaatsvindt. Zeventien dagen lang staat Rotterdam in het teken van jazz, gespeeld in de kroegen en muziekzalen van de stad, maar ook op verrassende locaties als het stationsplein en, tijdens North Sea Jazz, zelfs in de metro. Meer op social media:

https://www.facebook.com/northsearoundtown en https://twitter.com/NSRT010

Sander Grip... Heeft een grote passie voor het geschreven woord. Maakt het liefst mooie portretten van bijzondere mensen.

Rotterdam Festivals

Wake Up in Jazz  (maandag 22 juni 2015)

Wake Up in Jazz maakt het mogelijk om met een Rotterdamse Jazztopper mee naar huis te gaan!. Wordt het stappen met Shirma Rouse of ontbijt je met Niek de Bruijn?

Het spannende van Wake Up In Jazz is dat je pas na je aanmelding hoort bij welke muzikant je overnacht. Wibbine Kien en Judith van den Berg van 'Wake Up In It' maken speciaal voor jou een match één op één, met veel zorg en aandacht.Overnachting en ontbijt bij hem of haar thuis inbegrepen. Misschien wordt je de volgende ochtend wel wakker gespeeld..

Voor een match voor twee personen betaal je 140 euro, en voor één 90. Kijk snel bij welke muzikanten je terecht kan komen op www.wakeupinit.com.

‘Wake up in It’ bestaat sinds 2012 rondom diverse Rotterdamse festivals en in samenwerking met die festivals. Tijdens ‘Hotel Rotterdam, Wake up in Art’ wordt de bezoeker van Art Rotterdam gekoppeld aan een kunstenaar en tijdens Poetry International matcht ‘Wake up in Poetry’ bezoekers aan dichters. Voorgaande edities laten zien dat het concept tot de verbeelding spreekt. Wake up in Art, Wake up in Jazz, Wake up in Opera, Wake up in Architecture en Wake up in Poetry leverden prachtige verhalen op:

“I had such a great time it's taking me days to recover ;-)” (Gast Wake up in Jazz 2013)

“Het klikte ontzettend goed tussen ons en de gasten, wat ervoor heeft gezorgd dat wij allemaal nog meer ons best deden om er een onvergetelijk weekend van te maken.” (Gastvrouw Wake up in Jazz 2014)

"Our hosts were so intelligent and charming that we could have lived with them forever!" (Gasten Wake up in Architecture 2014)

Wake up in Jazz vindt plaats tijdens de 10e editie van North Sea Round Town en de 40e editie van Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival. North Sea Round Town maakt van Rotterdam één groot muziekspektakel met voornamelijk gratis toegankelijke optredens. De stad warmt iedere dag iets meer op, om te eindigen met een grote knaller: het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival in Ahoy Rotterdam. En als klap op de vuurpijl slaap je dan misschien ook nog bij een Rotterdamse Jazzer thuis!

Wat: Wake up in Jazz, gematcht worden aan een Rotterdamse Jazz muzikant

Waar: Thuis bij Rotterdamse muzikanten

Wanneer: 26 juni -12 juli, tijdens NSJ en NSRT

Info: www.wakeupinit.com, info@wakeupinit.com of bel naar: 06-22 79 67 04 of 06-41 46 80 18.

Gebiedsgids Rotterdam

2015-06-22 12:32:16.

Wake Up in Jazz maakt het mogelijk om met een Rotterdamse Jazztopper mee naar huis te gaan!. Wordt het stappen met Shirma Rouse of ontbijt je met Niek de Bruijn? Het spannende van Wake Up In Jazz is dat je pas na je aanmelding hoort bij welke muzikant je overnacht. Wibbine Kien en Judith van den Berg van 'Wake Up In It' maken speciaal voor jou een match één op één, met veel zorg en aandacht.Overnachting en ontbijt bij hem of haar thuis inbegrepen. Misschien wordt je de volgende ochtend wel wakker gespeeld.. Voor een match voor twee personen betaal je 140 euro, en voor één 90. Kijk snel bij welke muzikanten je terecht kan komen op www.wakeupinit.com. ‘Wake up in It’ bestaat sinds 2012 rondom diverse Rotterdamse festivals en in samenwerking met die festivals. Tijdens ‘Hotel Rotterdam, Wake up in Art’ wordt de bezoeker van Art Rotterdam gekoppeld aan een kunstenaar en tijdens Poetry International matcht ‘Wake up in Poetry’ bezoekers aan dichters. Voorgaande edities laten zien...

North Sea Round Town

playlist wake up in jazz - favorieten van het team Geplaatst op 16 juni 2015

North Sea Round Town biedt jaarlijks een enorm diverse programmering. Niet alleen qua locaties, maar ook zeker inhoudelijk. Van jazz en soul tot pop en wereldmuziek. De cross-overs niet te vergeten. Maar, wat luisteren het team en hun vrienden eigenlijk? De organisatie van Wake up in Jazz deelt haar favorieten.

Wake up in Jazz
Al sinds 2013 is Wake up in Jazz een bijzondere partner van North Sea Round Town. Bezoekers van het festival en van North Sea Jazz kunnen zich inschrijven voor een match met een Rotterdamse jazzmuzikant. We hebben het hier over toptalent, zoals Shirma Rouse en Eric Vloeimans. Of wat dacht je van een avond op pad met de heren van het Sebastiaan van Bavel Trio? Een overnachting en ontbijtje thuis bij de jazzmuzikant horen daar natuurlijk bij. De muzikanten worden geselecteerd op talent en gastvrijheid door de organisatoren Wibbine Kien en Judith van den Berg.

"Niks slapen, dat wordt feesten!"
Eén van de gastvrouwen is Shirma Rouse. "Niks slapen, dat wordt feesten," riep de zangeres. Tot diep in de nacht nam zij haar logees mee op stap in Rotterdam. Festivallocatie BIRD werd daarbij niet overgeslagen. En heel bijzonder, de zangeres stond 's nachts ineens in het tunneltje voor het jazzpodium te zingen. Dat wil je toch meemaken? Een overnachting boek je via de website van Wake up in It en kost inclusief ontbijt € 90,- per persoon of € 140,- voor 2 personen. 

Muziek van de gastheren en -vrouwen
Wat voor soort muziek de gastheren en - vrouwen spelen? Dat is heel verschillend. Wibbine Kien en Judith van den Berg van 'Wake up in It' verzamelden nummers van 'hun’ muzikanten. 

Luister via Spotify naar de playlist van Wibbine en Judith.

Miss Molly & Me - On the F Train to Coney Island
Stephanie Francke - The Beach Cabin
Dina Medina, Fern - Mata Saudade
Stephanie Francke - Skipping
Sebastiaan van Bavel - The Ramster
Ming's Pretty Heroes - Muse
Oliver's Cinema - Fun in the Sun
Laise Sanches - Mysterious Boy
Shirma Rouse - Wake For It
Carlama Orkestar - A Death of a Neighbour's Cow
New Niks - Mimi
De Nazaten - Misradroom

copyright Wake up in It. all rights reserved

Bezoek onze Twitter page! Bezoek onze Facebook page! Bezoek onze Instagram page!