reviews

reviews

On this page you can read what our guests and artists had to say about their
'Hotel Rotterdam, Wake up in Jazz'-experiences in the summer of 2015.
It's good to know that during North Sea Round Town and the North Sea Jazz Festival, 'Hotel Rotterdam' was also made possible by Rotterdam Festivals.

Elke Wake up in It match tussen een gast en een artiest is anders. De hier beschreven ervaringen van gasten en artiesten zijn geen voorspelling of garantie voor nieuwe matches. Hoe het uitpakt geef je zelf mee vorm!

Every Wake up in It-match is unique. The experiences of guests and artists do not give predictions or a guarantee for future matches. Both guest and artist influence and shape the experience!  

► Gast: Gek genoeg voelde dit direct alsof we bij een goede vriend thuis waren. Dat is denk ik ook de kracht van het concept: de artiest staat open voor een avontuurlijke ontmoeting in zijn eigen huis, legt direct de mogelijke verwachtingen langs zijn eigen meetlat ('er ligt een handdoek voor je klaar maar het is hier geen hotel, ik doe dus ook maar wat'). Wat verder volgde was een wilde jazz-avond en -nacht met geweldige muzikanten en prachtige verhalen. Ik liep vrienden en bekenden tegen het lijf waarvan ik niet wist dat ze onderdeel waren van deze scene. Kortom: op heel wat vlakken een verrassend uitstapje.  

► Gast: Samen met mijn gastheer ging ik naar BIRD, waar de after-sessie was. Onderweg was het meteen al leuk. Het is onmogelijk om geen klik te hebben met hem, hij kan ouwehoeren als geen ander en we hadden het al snel over artiesten die wij gaaf vonden (hij vertelde ook dat hij een keer samenspeelde met George Benson, die toevallig een van mijn grote helden is). Het was heel erg leuk, toen ik daar in het publiek stond keek ik even om me heen en spotte ik daar 3 andere helden van me, gewoon in het publiek. Een paar vrienden van me waren er ook om te spelen dus dat was erg gaaf, toen had ik wel een beetje spijt dat ik mijn plank niet had meegenomen.  

► Muzikant: We hebben veel muziek geluisterd hier in huis en zijn gaan wandelen en daarna gaan dineren op de korte kade. Leuke gesprekken, zij is een bijzonder mens en mooie, interessante vrouw.   

► Gasten: We hadden ons in de eerste plaats ingesteld op een B&B bij muzikanten, en afhankelijk van de klik wellicht meer.  We voelden ons er door de ontvangst prima op ons gemak, de klik leidde echter niet tot verdere activiteiten, en dat was uitstekend zo. Leuk om op een onverwachte en onvermoede plek te arriveren en te overnachten bij onbekende muzikanten. Prachtig om 's avonds met zicht op de Erasmusbrug in slaap te vallen.   

► Gast: Ik heb echt een flink potje zitten genieten. Genieten van het soort dat je met een vage glimlach om je heen kijkt en dat je nergens anders en met niemand anders zou willen zijn. Ik had een jonger iemand verwacht, maar onze muzikant bleek een perfecte match. Het leuke aan het logeren bij iemand anders is dat je iemands gewoontes kunt observeren. Je wordt gedwongen om je eigen gewoontes los te laten en dat vind ik fijn. De warmte en vanzelfsprekendheid dat wij daar waren, niet zozeer als gast, maar gewoon als onderdeel van het gezelschap maakte het heel bijzonder.   

► Muzikant: Met mijn gast ging het zeer “vanzelf”, zij is een heel aardige stewardess, dus gewend om elders te overnachten en haar gang te gaan. Uiteraard is het ook een interventie op je privacy, maar zolang je daar wat extra tijd voor hebt maakt het het contact juist leuk!  

► Gast: Met een lichte spanning stapte ik het avontuur in dat Wake up in Jazz heet. Slapen bij een wildvreemde muzikant in je eigen stad. Wat kun je daarvan verwachten? Geen idee, dus me er maar aan overgegeven. Heerlijk ondergedompeld in een geweldige muziek- en dansmiddag met swingende bejaarden. Dat was alvast een onverwacht genot. Daarna op de fiets met onze gastheer mee naar zijn huis. Lekker een beetje ouwehoeren over muziek en optreden, over de stad en over onze persoonlijke levens.  

► Muzikant: Vorig weekend hadden wij onze gasten. We vonden het zeker leuk en een volgende keer willen wij ook weer meedoen. Eerlijk gezegd hadden wij gewoon geen verwachtingen en hebben we het gewoon laten gebeuren. Onze gasten hadden er ook duidelijk zin in! Wij hebben ze ontvangen met een borreltje, hebben ze de buurt laten zien en daarna gingen zij ergens eten. De volgende dag gezamenlijk ontbeten, daarna hadden ze hun eigen plan.  

► Gast: Vanuit Ahoy ging ik op weg om te meeten met mijn gastheer. Hij stuurde me een SMSje met hoe ik moest lopen en na ongeveer 10 minuten op mijn telefoon turen en kijken of ik wel goed liep (het was tevens mijn eerste keer in Rotterdam en het was 1 uur snachts, vrij donker dus) hoorde ik iemand op zijn vingers fluiten. Ik keek omhoog en daar stond hij, in een wit pak met een witte hoed, onmogelijk om hem niet te herkennen!  

► Muzikant: Mijn gast, uit Noorwegen, bleek de vriendin te zijn van een Surinaamse topmuzikant die in New York woont en werkt. De Surinaamse musici uit mijn band bleken hem persoonlijk ook goed te kennen, dus dat was een onverwachte en leuke klik.  

► Gast: Het was inmiddels al 5 uur geweest dus leek het mij verstandig om te slapen. Ik werd naar mijn kamer gebracht, ging ik bed liggen en viel haast meteen in slaap. De volgende ocht....um...middag, toen ik wakker werd ontbeten we met zn allen, en we hadden het over NSJ en jazz en veel meer dingen. Na het ontbijt liet mijn gastheer me nog opnamens horen van Sonny Rollins (dat is dan ook zijn favoriet, en toevallig ook een van mijn favorieten). Na het ontbijten en jazz luisteren was hij vriendelijk genoeg (meer dan genoeg zelfs) om mij naar het station te brengen zodat ik met de trein naar huis kon.  

► Gast: Na een lange en drukke dag kwam ik zaterdagmiddag rond half 5 bij mijn muzikant aan. Fijne ontvangst. We hebben door Rotterdam gelopen, wat gegeten en hij heeft mij muziek laten horen. Hij is een lekker chaotische muzikant met veel verhalen.  

► Muzikant: Mijn gasten waren leuk, gezellig om mee te kletsen, makkelijk in omgang en ik denk dat ze het ook leuk vonden. Er was wel een soort misverstand: de man verwachtte bijvoorbeeld dat ik ontbijt op bed zou komen brengen en dan mijn liedjes zou spelen. Niet dat hij nou mega teleurgesteld was toen dat anders verliep, maar goed, om aan te geven dat er toch allerlei specifieke verwachtingen waren. Ik heb overigens wel voor ze gespeeld, maar op een ander moment.  

► Gasten: We hebben een heerlijk weekend gehad en zijn uiterst hartelijk en gastvrij ontvangen in het  prachtappartement op toplocatie van onze gastheer! Een gezellige ontvangst met een drankje, ze brachten ons naar het hippe en knusse Katendrecht en de volgende ochtend genoten we gevieren een zalig biologisch ontbijt op hun riante dakterras. Aan gespreksstof geen gebrek.  

► Gast: Ik schrijf dit stukje met op de achtergrond de klanken van Winston Mankunku Ngozi, een Zuid-Afrikaanse jazztoeteraar die wij dankzij onze nachtelijke escapades met onze muzikant hebben ontdekt. Hooked for life aan vier noten, geniet ik nog dagelijks na van ons bezoek. Ik denk dat juist de spanning van de vraag aan wie je gekoppeld wordt, waar je terecht gaat komen, wat voor persoon het is en hoe de avond zal verlopen, Wake up in it zo bijzonder maken. Het is intiem, een tikkie voyeuristisch en tegelijk heel warm en open. Het allermooiste: als ik die vier klanken hoor - tuduptuduu - dan ben ik weer bij mijn gastheer thuis. Wat mij betreft morgen weer ...

copyright Wake up in It. all rights reserved

Bezoek onze Twitter page! Bezoek onze Facebook page! Bezoek onze Instagram page!