Media

Media

'Hotel Rotterdam, Wake up in Architecture 2014' could be organized thanks to participation of the International Architecture Biennale Rotterdam and Rotterdam Festivals.


 • ArchitectuurNL

  Thuis bij...

  Overnachten in het huis van een architectenechtpaar, dichter bij een schepping van een architect kun je bijna niet komen. Maar Wibbine Kien en Judith van den Berg maken het mogelijk met hun project ‘Wake up in Architecture’ tijdens de International Architecture Biënnale Rotterdam 2014. Zo kunnen zij je verrassend matchen met bekende architecten als Winy Maas of Francine Houben, of je wordt wakker bij Folkert van Hagen en Monica Adams. Het volledige artikel beslaat 4 pagina's en is gepubliceerd in ArchitectuurNL op 7 oktober 2014.

 • Elle.nl

  Logeerpartij! Wake up in It

  Het concept Wake up in it zit tussen een blind date en een hotelovernachting in. Je boekt een logeerpartijtje tijdens een cultureel evenement in Rotterdam, zonder vantevoren te weten waar je terechtkomt.

  Gelukkig doet de organisatie haar best een goede match te maken. (Je wordt gegoogled...) Deze zomer draait alles vanwege de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam om architectuur en kun je de nacht doorbrengen bij een architect of een architectenbureau. Klinkende namen als Michiel Riedijk, Winy Maas en Francine Houben stellen een bed ter beschikking, plus natuurlijk een goed gesprek aan de ontbijttafel.

  WAKE UP IN IT
  Wanneer: tot en met 24 augustus 2014
  Waar: Rotterdam
  Info: wakeupinit.com

 • Artweekenders.com

  Like to stay somewhere unique during your visit to the festival? This year the IABR organizes for the first time 'Wake up in Architecture', during which visitors can stay overnight at an architect's home over the weekend. Details can be found here.

 • Villa d Arte.nl

  Voor het eerst presenteert het succesvolle overnachtingsconcept Wake Up in It een architectuureditie. Alleen tijdens de IABR kunnen bezoekers in het weekend logeren bij een ‘mystery’ architect. Boek dus snel! Voor informatie over Wake up in It: info@wakeupinit.com

 • LifeStyle2Go.com

  Ontwaken in het bed van een vreemde artiest

  Vorige maand heb ik mijn lief blij verrast met een logeerweekend bij voor ons totaal onbekende mensen in Rotterdam. Zoals jullie inmiddels een beetje van mij weten, ben ik dol op verrassingen en het betreden van niet gebaande paden.

  Zo las ik deze zomer in een tijdschrift over de Kunst Biënnale in de grote havenstad. Tevens viel mijn oog op een katern ernaast met een verhaal over een initiatief van twee vrouwen die tijdens kunst-, muziek- en architectuurfestivals overnachtingen organiseren bij een kunstenaar, muzikant of respectievelijk een architect thuis.

  Mijn nieuwsgierigheid was meteen getriggerd. Manlief en ik delen onze passie voor architectuur en binnenkijken bij de mensen thuis.

  Hoe leuk kan het zijn…als je van avontuur houdt!

  Nou, het bleek een schot in de roos. Wij werden gekoppeld aan de man van één van de initiatiefneemsters van ‘Wake Up In It’; architect Jeroen Hoorn.

  Hij had ons van tevoren al per mail gevraagd wat onze wensen waren wat betreft ons verblijf bij hen en wat wij wilden doen in Rotterdam. Wij besloten ons totaal te laten verrassen.

  En zo checkten wij bij hen in op een vrijdagavond in augustus.

  In hun strakke minimalistische woning, zoals dat een bekend architect betaamt, werden wij meer dan warm onthaald. Met Wibbine en Jeroen hadden we meteen een klik. Ongedwongen stonden we op een gegeven moment in hun keuken te snijden en te hakken en namen we later knus met onze bordjes op schoot voor de openhaard plaats, alwaar naar gelang de avond vorderde, geen gespreksonderwerp werd vermeden.

  Om een uur of twee ’s nachts schrokken we van de tijd en mochten wij in onze heerlijke logeerbedjes duiken.

  De volgende ochtend togen we vroeg naar het ongelofelijke landgoed ‘Nieuw Rhodenrijs’ aan de Schie. Een ongekende plek onder de rook van Rotterdam, waar Jeroen en Wiebine antikraak kantoor houden.

  Nadat wij een rondleiding hadden gekregen door dit pand en het prachtige ietwat verwilderde land er om heen, dat ooit toebehoorde aan een bekende Rotterdamse rederij familie, maar ook een onderdak bood aan een verslavingskliniek, verzorgden ze aldaar een heerlijk ontbijt voor ons. Wibbine leidde ons tevens langs alle kunst die de afgelopen jaren van haar hand kwam, maar daarover een andere keer meer.

  Na innig afscheid te hebben genomen van haar en de honden, togen wij met Jeroen naar één van zijn restauratie projecten in de stad, de totale ombouw van het industriële gebouw ‘Atlantic’ in een aantal prachtige appartementen met behoud van de oorspronkelijke stijlkenmerken. 

  Wat fantastisch om dit unieke gebouw te kunnen bezichtigen met zijn architect, al zijn uitleg en verhalen op te zuigen en zelfs binnen te kunnen kijken in één van de appartementen met een overweldigend uitzicht.

  Na wat rondjes koffie in café-restaurant Loos onderin het gebouw, namen wij ook van Jeroen afscheid, met de belofte dat we binnenkort 010 bij 020 zouden uitnodigen.

  Nog dagen leefden wij in een euforie, na dit Rotterdamse avontuur met zulke leuke mensen en dit geweldige initiatief van twee Rotterdamse vrouwen.

  www.wakeupinit.com

  www.jeroenhoorn.nl

 • Roomed.nl

  Logeerpartij! Wake up in It

  Het concept Wake up in it zit tussen een blind date en een hotelovernachting in. Je boekt een logeerpartijtje tijdens een cultureel evenement in Rotterdam, zonder vantevoren te weten waar je terechtkomt.

  Gelukkig doet de organisatie haar best een goede match te maken. (Je wordt gegoogled...) Deze zomer draait alles vanwege de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam om architectuur en kun je de nacht doorbrengen bij een architect of een architectenbureau. Klinkende namen als Michiel Riedijk, Winy Maas en Francine Houben stellen een bed ter beschikking, plus natuurlijk een goed gesprek aan de ontbijttafel.

  WAKE UP IN IT
  Wanneer: tot en met 24 augustus 2014
  Waar: Rotterdam
  Info: wakeupinit.com

 • Dichtbij.nl

  www.dichtbij.nl

  Vlnr Gastheer Hans met poes Streepje, Robert (vriend Marloes), winnares Marloes, Mark en gastvrouw Francine Houben. (Foto:pr)

  Bezoekers IABR overnachten bij Architect Francine Houben (Mecanoo)

  Ter ere van de 6e editie van de 'Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam' (IABR www.iabr.nl)) konden onze lezers een overnachting winnen bij ‘Wake up in Architecture’; een Rotterdams initiatief georganiseerd door Judith van den Berg en Wibbine Kien.

  De gelukkige winnaars waren Marloes Swijnenburg en haar vriend Robert Schot. 'Hotel Rotterdam,Wake up in Architecture', gekoppeld aan de IABR, regelde voor hen een overnachting bij Francine Houben (Mecanoo www.mecanoo.nl) thuis! Hotel Rotterdam, Wake up in It’ matcht bezoekers van Rotterdamse festivals aan Rotterdamse artiesten. Dit doen ze in de vorm van een overnachting. Zo kun je als bezoeker van de IABR via ‘Hotel Rotterdam, Wake up in Architecture’ een overnachting boeken bij Rotterdamse architectuurtoppers als bv Francine Houben of Winy Maas! Voor de gasten blijft het tot na de aanmelding een verrassing bij wie ze logeren, de organisatie maakt een spannende match!

  We vroegen Marloes naar haar avontuur! Marloes: „Het was echt geweldig leuk! Een van de meest leuke, gekke, bijzondere ervaringen die we ooit hebben meegemaakt. Het is toch een beetje vreemd in eerste instantie, voor hen en voor ons, twee vreemden die ineens in je huis staan...! Maar er was vrijwel direct een klik, Hans en Francine waren ontzettend laagdrempelig en zeer gastvrij. Toen we aanbelden rond 20u deed Francine vrolijk open en ze liet ons eigenlijk gelijk het huis zien. Wauw! Dat is nog eens een villa... ongelofelijk mooi.

  We lopen altijd hard langs de Kralingse Plas en zien dan het huis van Hans en Francine staan. Ik had er wel iets moois van verwacht, maar we waren echt verbaasd over de grootte en de ruimtelijkheid, de bijzondere indeling met overal leuke verrassingen, de prachtige toegepaste materialen, de geweldige collectie interieuritems en de kunstcollectie. De tuin is echt een oase in de stad, groot, groen en aan het water. Door de grote raampartijen in het huis wordt je aan alle kanten omringd door groen en water (voorzijde de plas, achterzijde tuin en water).

  Wij sliepen in het huis ernaast. Een aantal jaar geleden hebben ze dit huis ook gekocht en verbouwd en verbonden middels een steeg als aansluiting met de bestaande woning. Nu kunnen ze dit gebruiken als gastenverblijf, maar het wordt onder andere ook gebruikt als het kantoor van Hans. Een heel comfortabel mooi ingericht verblijf, nooit geweten dat dit huis ernaast ook behoort tot de residence! Na de rondleiding ontmoetten we de rest van het gezelschap. Hans, dochter Luca en nog 3 familieleden die toevallig ook een nachtje bleven slapen. Leuk ook om hen te ontmoeten. We zijn de rest van de avond in de tuin verbleven met een hapje en drankje en we hebben leuk gepraat over van alles en nog wat. Anekdotes vanuit Francines werk, Hans' werk, maar ook over Robert zijn werk en mijn werk. Stiekem prettig dat Hans ook geen architect is, dit gaf genoeg interessante gespreksstof, ook voor Robert die adviseur in de havensector is. Hans heeft ook een ontzettend belangwekkende functie, mooi om ook zijn verhalen te horen. Deze zomer gaan Robert en ik naar Californië op vakantie; met hun rijke reiservaring hebben ze ons nog genoeg tips meegegeven.

  Na een goede nachtrust schoven we rond 10u aan voor het ontbijt. Er was flink uitgepakt, van huisgemaakte jam tot croissants, van bramen uit de tuin tot vers brood van de bakker, dat Francine alweer had gehaald. Een leuke afsluiter van een verfrissende ervaring. Tot slot kregen we ook nog een goodiebag mee, Francine heeft wat merchandise van werk voor me klaargelegd en ik kreeg haar mooie boek Dutch Mountains mee, gesigneerd en wel. Iets over 11u liepen we vervolgens naar huis.

  Het Wake up in It- initiatief is echt een verrijking, juist ook voor de Rotterdammer. Er zijn nog zoveel verborgen parels in de stad”. Na een telefoontje met gastvrouw Francine Houben bleken ook zij en haar familie het zeer naar de zin te hebben gehad. Francine: ”De afspraak met Robert en Marloes om in het kader van ‘Wake up in Architecture’ tijd met ons door te brengen maakte dat wij ook weer eens konden ervaren waar je zelden de tijd voor neemt; heerlijk ontspannen, lekker eten, en praten over van alles en nog wat. Het was leuk!” Prijzen: € 60,- voor een persoon € 100,- voor twee personen (inclusief ontbijt).

  Meer info op www.wakeupinit.com. Er zijn verschillende edities. 'Wake up in Architecture' loopt t/m 24 augustus, net als de IABR. U kunt zich dus nog aanmelden. Maar maak haast want ze zijn bijna volgeboekt!

 • Lindanieuws.nl

  Lindanieuws.nl

  Leuke dingen doen: tips van Chloe Leenheer

  Het is zomer, en of je nu vakantie hebt of niet, het is altijd een goed idee om leuke dingen te doen. Zoals zwemmen met een zeemeerminnen-vin of slapen in het huis van een jazz artiest. De beste tips van fotografe en actrice Chloe Leenheer.

  Hotel Rotterdam is geen ‘echt’ hotel maar een te gek concept. Je kunt er dus niet slapen maar Hotel Rotterdam koppelt bezoekers van Rotterdamse evenementen en festivals aan de artiesten op de line-up. Je slaapt dus in de studio of het huis van een artiest op het festival. Spannend: het is namelijk altijd een verrassing bij wie je logeert. Benieuwd? Neem een kijkje op de site voor de eerstvolgende edities. Via wakeupinit.com kun je opgeven.

 • Algemeen Dagblad

  "Thuis of op het landgoed?"
  Door Jitske-Sophie Venema (10 juni 2014)
  Overnachten bij Rotterdamse architect Jeroen Hoorn.

  Dertig Rotterdamse architecten spelen hoteleigenaar voor Hotel Rotterdam. Het AD overnacht op het landgoed van architect en anti-kraker Jeroen Hoorn.
  „Wil je in ons huis in West slapen of op ons landgoed in Overschie?” emailt de Rotterdamse architect Jeroen  Hoorn. Bezoekers van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam kunnen via "Wake up in Architecture" overnachten bij Rotterdamse architecten. De bezoeker weet niet waar het bed staat, totdat de gastheer daarover een berichtje stuurt.

  De keuze is eenvoudig, maar voordat ik de kamers in het landhuis mag komen tellen, nodigt Hoorn me uit voor een vaartocht. „ Ik wil je laten zien wat ik heb ontworpen.”
  Vanaf het water ziet de stad er al anders uit maar door de ogen van een architect verandert het zicht nog meer. De tijd van nieuwe, torenhoge gebouwen is voorbij, stelt Hoorn. „De torens die nu woren opgeleverd zijn naschokken van de oude economie. In Nederland staat 350 keer de oppervlakte van De Rotterdam leeg. Daar liggen de mogelijkheden.”

  We varen langs Tropicana, waarvoor Hoorn veel ideeën bedacht en evenveel ideeën verloren zag gaan. We leggen aan op Katendrecht, waar hij zes panden het hof maakte. Die oude huizen, opgeknapt alsof ze gisteren zijn gebouwd, zijn exemplarisch voor Hoorns visie. „ Een moderne architect ontwerpt geen nieuw gebouw, hij verzint een list voor gebouwen die al bestaan.”
  Ook het statige maar uitgeputte Atlantic House kreeg een oppepper a la Hoorn. De architect bracht havenbravoure terug, met uitzicht op de buste van Anthony van Hoboken, de grootste reder van Nederland en grondlegger van landgoed Nieuw Rhodenrijs. Dat gebruikt anti-kraker Hoorn sinds 4 jaar als kantoor en buitenverblijf.
  De weelde ervan is vervlogen, maar nog steeds duidelijk zichtbaar. Niet alleen was het een puissant buitenverblijf van de Van Hobokens, ook was het een lustoord voor de Russische geheime dienst en recenter een opvang voor verslaafden, totdat er brand uit brak.
  Terwijl we barbecuen, ageert Hoorn tegen de toekomst van ‚zijn landgoed’. „Er komen seniorenwoningen, maar die passen hier niet. Waarom kijkt niemand naar wat het pand zelf wil?”
  Wie, zoals Hoorn wenst, luistert naar wat het landhuis wil, zal ‚rust’ als antwoord krijgen, en dat is ook mijn wens. De architect brengt me naar mijn slaapkamer, in een luxueuzer hotel dan ik zelf ooit zou boeken. 

  Slapen bij een architect kan tot 24 augustus
  www.wakeupinit.com

 • Telegraaf

  Enthousiasme over slapen bij architect
  Rotterdam

  “Het is de sociale media in de echte wereld. Het bij elkaar brengen van gelijkgestemden. Het is meer dan het huisvesten van een gast.” De Rotterdamse architect Jaakko van ’t Spijker stelde zijn huis open voor een totaal onbekende gast en is enthousiast. Een soort hotel blind date.

  Van ’t Spjker is een van de eersten die mocht proeven aan het nieuwe concept ‘Hotel Rotterdam, Wake up in Architecture’. Ook voor zijn gast, Engelsman Tom Holbrook, was deze ervaring een nog persoonlijkere manier om te overnachten dan een bed and breakfast.

  “Je leert de stad van binnenuit kennen en ontmoet architecten met wie je in de toekomst misschien wel zult gaan samenwerken”, zegt Holbrook, die mocht overnachten in de logeerkamer van het gezin Van ’t Spijker in historisch Delfshaven.

  De organisatie van Hotel Rotterdam heeft beide partijen bij elkaar gebracht. Dat doen zij bij alle gasten en architecten. Zij onderzoeken of iedereen betrouwbaar is en puzzelen wie het beste bij elkaar past. Aan deze eerste ‘Wake up in Architcture’ doen verschillende (grote) namen mee.

  Nb Vanwege plaatsgebrek in De Telegraaf is niet het hele verhaal van gast Tom Holbrook geplaatst. Zijn volledige tekst:

  "I travel around a fair bit for work, and my trip to the opening of the 'Urban by Nature' Biennale was at the end of a trip to Moscow, so I was already missing home. Generally I stay in hotels and that tends to be a bit soulless and lonely after a while. I was really interested to hear about the 'Hotel Rotterdam' phenomenon as an alternative. 
   
  The system all worked well - Wibbine and Judith from Hotel Rotterdam had apparently checked me out and made sure that I was bona fide, then linked me up with Jaakko, who they had also checked had a house with the minimum requirements of a shower and somewhere to sleep (I think they had had some unusual accommodation in the past from participating artists!).
   
  Jaakko emailed me and we exchanged details a few days before  arriving. He offered to meet me at Centraal station, and organised an OV-fiets bike so that we could cycle together to his house. I hadn't come across Jaakko's work, and I was impressed by not only his own house, but the whole block, which he designed with his office.  Jaakko also had some work in the biennale, so we cycled to the Kunstal for the opening. In the evening we met again over opening drinks, where he kindly introduced me to architecture colleagues. After a bite to eat, we went back and I met his wife (who is from the UK) and his two sons. Despite the strangeness of having an unknown Englishman in their house they all made me feel very welcome!
   
  Hotel Rotterdam provided an economic and interesting place to stay in the city - but much more than that, it opened an experience of the city from the inside - a chance to understand some contemporary issues, and to meet architects who may become collaborators someday.  It's a great idea, and certainly something I would do again."
 • Rotterdam.info

  Rotterdam.info

  31 mei 2014 - 24 augustus 2014 Voor het eerst presenteert het succesvolle overnachtingsconcept Wake Up in It een architectuureditie.

  

Tijdens de IABR kunnen bezoekers in het weekend logeren bij een architect. En niet de kleinste! Wat te denken van wakker worden in het huis van Francine Houben van Mecanoo, of een eitje tikken met de verantwoordelijke voor de herontwikkeling van de 'Van Nelle Design Factory’: Wessel de Jonge?!

  

Extra avontuurlijk: de naam van de architect en zijn adres worden pas onthuld nadat de gast zich heeft aangemeld. 

Een overnachting kost € 60 voor 1 persoon en € 100 voor 2 personen, inclusief ontbijt, BTW en toeristenbelasting.

 • Ruimtevolk.nl

  Ruimtevolk.nl

  WAKE UP IN ARCHITECTURE

  WANNEER: 29/05/2014 T/M 24/08/2014
  WAAR: ROTTERDAM
  ORGANISATIE: WAKE UP IN IT

  Wake up in Architecture! Tijdens de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR, 29 mei t/m 24 augustus) kun je dit jaar als architectuur liefhebber een spannende match aangaan met Rotterdams architectuur-talent. Overnachting en ontbijt inbegrepen! Boeken kan voor weekend-dagen. 

  Gastvrije architectuur toppers uit deze wereldstad als Winy Maas, Michiel Riedijk, Francine Houben en Dré Wapenaar heten je welkom in hun huis of studio. Extra spannend: het blijft tot na het boeken een verrassing bij welke gastheer/gastvrouw je wordt ondergebracht.

  Voorgaande edities lieten zien dat het concept tot de verbeelding spreekt. Wake up in Art, Wake up in Jazz en Wake up in Opera leverden prachtige verhalen op. “I had such a great time it’s taking me few days to recover ;-)” (Gast Wake up in Jazz 2013) “This is a way of ensuring you stay with like-minded people, and (for foreigners) experience daily life in a Dutch home.” (Journalist Financial Times, Gast Wake up in Opera 2013)

  Judith van den Berg en Wibbine Kien zijn de bedenkers en uitvoerders van Wake up in It. Zij dragen er persoonlijk zorg voor dat de match tussen artiest en bezoeker een bijzonder avontuur oplevert. IABR-2014-URBAN BY NATURE-zal door de lens van de landschapsarchitectuur naar de stad kijken. Onderzoek, analyse en herdefiniering van relaties tussen stad en natuur staan centraal. Hoofdlocaties: Kunsthal Rotterdam en Natuurhistorisch MuseumRotterdam. Waar is een dag IABR beter te eindigen dan diep in het gastvrije hart van het stadse landschap? Welkom thuis bij de architectuur-talenten van Hotel Rotterdam!

  Kosten: De prijzen voor een overnachting zijn € 60 voor één persoon en € 100 voor twee. (inclusief ontbijt) Meer informatie: http://www.wakeupinit.com/rotterdam/architecture2014

 • Open Rotterdam

  Openrotterdam.nl

  DOEN: WAKE UP IN ARCHITECTURE - SLAPEN BIJ EEN ARCHITECT
  Datum evenement: donderdag 26 juni 2014 t/m zondag 24 augustus 2014 Tijdens de IABR (International Architecture Biennale Rotterdam) kunnen bezoekers, t/m eind augustus 2014, in het weekend logeren bij een architect in Rotterdam. Extra avontuurlijk: de naam van de architect en zijn adres worden pas onthuld nadat de gast zich heeft aangemeld. Een overnachting kost € 60 voor 1 persoon en € 100 voor 2 personen, inclusief ontbijt, BTW en toeristenbelasting.

  
Hotel Rotterdam, Wake up in It
.

  Hotel Rotterdam is not a Hotel. At Hotel Rotterdam, Wake up in It you book an adventure in which we promise you a bed and a creative professional!

Hotel Rotterdam connects to cultural city-events. Exclusively for guests of this event Hotel Rotterdam offers overnight stays in the studio’s/ homes of city-residents who work in the same subject as this event. The accommodation will be set up by the host in a unique way. The event can easily be reached by public transport from all stays. Costs will be 60 euro for one person, 100 euro for two persons, breakfast, VAT and city tax included. Extra adventurous: the exact address and artist will only be revealed after registration as a guest. This surprise element is an essential part of Wake up in It.

 • Architectenweb

  Voor het eerst presenteert het overnachtingsconcept Wake Up in It een architectuureditie. Tijdens de IABR kunnen bezoekers in het weekend logeren bij een architect. Deelnemende architecten zijn onder andere Winy Maas, Francine Houben en Michiel Riedijk. Pas nadat een gast zich heeft aangemeld, worden de naam van de architect en diens adres verteld.
  http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=34296

 • Financial Review

  Rotterdam’s architectural legacy
  ..... Still, Rotterdam is a civilised and urbane place. For design junkies a good time to visit is the International Architecture Biennale (until August 24). Design professionals can get to stay in the stylish homes of local architects through the city’s Wake Up in Architecture program.
  http://www.afr.com/p/lifestyle/life_leisure/rotterdam_architectural_legacy_rcJvp7E2Ns0m7VdHsNztaJ

 • Dutch Daily News

  Rotterdam to celebrate ‘Summer of Architecture’
  Staying overnight with an architect in ‘Wake Up in Architecture’

  For the first time this year, the successful ‘Wake Up in It’ initiative – which offers overnight stays at the homes of artists during festivals – will provide visitors with the opportunity to stay overnight at an architect’s home over a weekend. What makes the event even more exciting is that the architect’s name and address will only be revealed after the guest has registered. The cost of an overnight stay is €60 for one guest and €100 for two guests, including breakfast, Dutch VAT and tourist tax.
  http://www.dutchdailynews.com/rotterdam-to-celebrate-summer-of-architecture/

 • I am expat.nl

  IABR 2014 Programme highlights
  Wake up in Architecture-spend the night in the house of a surprise architect!
  http://www.iamexpat.nl/lifestyle/whats-on/upcoming/amsterdam/exhibitions/international-architecture-biennale-rotterdam-2014

 • Easy voyage

  IABR Rotterdam
  This year's theme, 'Urban by Nature' has been created by Sijmons himself, who is curating this year's event. Special features include the 'Wake up in Architecture' project, whereby visitors can pay to stay at artists/architectures' houses to get a more one and one experience, talking to designers and discussing their projects with them. Tickets for this will be priced at 60 euros for one person and 100 for two.
  http://www.easyvoyage.co.uk/travel-headlines/events-calendar/iabr-rotterdam

 • Groen, Vakblad voor ruimte in stad en landschap

  Rotterdam weer in de greep van de IABR
  Het vermelden waard is Wake Up In Architecture (logeren bij een architect). Uitgebreide informatie is te vinden op www.iabr.nl.
  http://www.vakbladgroen.nl/html/2014-04.html

 • World Architecture Community

  www.worldarchitecture.org/

  For its first edition, the successful overnight stay concept Wake Up in It will introduce an architectural version. During the IABR, visitors will be staying the weekend with an architect. To add to the excitement, the architect’s name and address will only be revealed once guests have booked their beds. Prices are €60 for a one-night stay for one, and € 100 for a one-night stay for two. Prices including breakfast, VAT and local tax.
   

 • Weekend.knack.be

  Van 29 mei tot en met 24 augustus kunnen geïnteresseerden meedoen aan Wake Up in Architecture, ofwel een nachtje logeren bij een architect.

  weekend.knack

 • Bouwdigitaal.be

  Bouwdigitaal.be

  ROTTERDAM - Wake Up in Architecture, ofwel logeren bij architecten thuis. Het kan in Rotterdam vanaf eind deze maand.

  De overtreffende trap van de stap van een het generieke hotel naar het persoonlijke AirBnB, opent donderdag 28 mei in Rotterdam. Vanaf die nacht kun je via Hotel Rotterdam, Wake up in Architecture. Je kan tot aan de badkamer binnenkijken bij Winy Maas van MVRDV, laat je instoppen door professor Francine Houben van Mecanoo, of eet een beschuitje met Lola landscape architects. Voor 60 euro per persoon of 100 euro voor 2 personen logeer je bij de architect thuis, als je je opgeeft bij Wake Up In It.

  En waarom zou je in Rotterdam overnachten? Wake Up In It maakt onderdeel uit van de IABR (Internationale Architectuur Biennale), reden waarom de stad tot eind augustus nog meer dan anders in het teken staat van architectuur. Thema is deze keer Urban by Nature, met de hoofdtentoonstelling in de Kunsthal en in het Natuurhistorisch Museum en daarnaast een uitgebreid programma.

 • Bouwformatie.nl

  Bouwformatie.nl

  ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam wordt komende zomer de stad van verschillende architectuurfestivals. Zeven evenementen over de bouwkunst moeten nog meer architectuurliefhebbers naar de stad trekken.

  De Maasstad staat mede door buitenlandse publicaties meer en meer te boek als stad van architectuur. De New York Times plaatste de stad op de lijst van interessantste bezienswaardigheden ter wereld en noemde de stad 'hip and happening'. De Britse reisgids Rough Guide zette Rotterdam in de top tien van steden die je gezien moet hebben.

  Het grootste festival van de zeven is de architectuurbiënnale, die van 29 mei tot en met 24 augustus wordt gehouden. Het thema dit jaar is de relatie tussen stad en natuur. 'Nu meer dan 50 procent van alle mensen in de stad woont, zijn steden eigenlijk onze natuurlijke omgeving geworden', aldus de organisatie.

  Van 29 mei tot en met 24 augustus kunnen geïnteresseerden meedoen aan Wake Up in Architecture, ofwel een nachtje logeren bij een architect. Op 21 juni wordt de Dag van de Architectuur gehouden met als thema 'mensen maken de stad'.

  Archikids laat op 24 mei kinderen tussen de 7 en 12 jaar, onder begeleiding van architecten, bouwen aan hun eigen droomhuis of ander fantasiebouwwerk.

  In de Kunsthal Rotterdam en Het Natuurhistorisch worden van 29 mei tot en met 24 augustus rondleidingen gehouden langs de hoogtepunten van de biënnale. Architectuurfestival ZigZagCity neemt bezoekers van 29 mei tot en met maandag 9 juni mee op reis door het gebied rond de Laurenskerk.

  Festival Parfum de BoemBoem wil op 21 juni bezoekers de veranderingen en de dynamiek in de stad laten beleven. Gidsen nemen mensen mee naar onontdekte locaties, die vooral door stadsbewoners tot iets bijzonders zijn getransformeerd.

 • Dichtbij.nl

  http://www.dichtbij.nl/rotterdam-centrum-noord/regio/artikel/3501850/zeven-architectuurfestivals-in-rotterdam.aspx

  ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam wordt komende zomer de stad van verschillende architectuurfestivals. Zeven evenementen over de bouwkunst moeten nog meer architectuurliefhebbers naar de stad trekken.

  De Maasstad staat mede door buitenlandse publicaties meer en meer te boek als stad van architectuur. De New York Times plaatste de stad op de lijst van interessantste bezienswaardigheden ter wereld en noemde de stad 'hip and happening'. De Britse reisgids Rough Guide zette Rotterdam in de top tien van steden die je gezien moet hebben.

  Het grootste festival van de zeven is de architectuurbiënnale, die van 29 mei tot en met 24 augustus wordt gehouden. Het thema dit jaar is de relatie tussen stad en natuur. 'Nu meer dan 50 procent van alle mensen in de stad woont, zijn steden eigenlijk onze natuurlijke omgeving geworden', aldus de organisatie.

  Van 29 mei tot en met 24 augustus kunnen geïnteresseerden meedoen aan Wake Up in Architecture, ofwel een nachtje logeren bij een architect. Op 21 juni wordt de Dag van de Architectuur gehouden met als thema 'mensen maken de stad'.

  Archikids laat op 24 mei kinderen tussen de 7 en 12 jaar, onder begeleiding van architecten, bouwen aan hun eigen droomhuis of ander fantasiebouwwerk.

  In de Kunsthal Rotterdam en Het Natuurhistorisch worden van 29 mei tot en met 24 augustus rondleidingen gehouden langs de hoogtepunten van de biënnale. Architectuurfestival ZigZagCity neemt bezoekers van 29 mei tot en met maandag 9 juni mee op reis door het gebied rond de Laurenskerk.

  Festival Parfum de BoemBoem wil op 21 juni bezoekers de veranderingen en de dynamiek in de stad laten beleven. Gidsen nemen mensen mee naar onontdekte locaties, die vooral door stadsbewoners tot iets bijzonders zijn getransformeerd.

 • Holland.com Book with the Experts

  www.holland.com

  During the International Architecture Biennale Rotterdam (IABR, May 29 – Aug 24) fans of architecture can be matched to Rotterdam’s professionals in architecture. Overnight stay and breakfast at the house/office of these professionals is included. Bookings can be made for weekends.

  Hosting professionals like Winy Maas, Michiel Riedijk, Francine Houben and Dré Wapenaar offer you a ‘meet and sleep’ experience.  The exact address and host will only be revealed after registration as a guest. This surprise element is an essential part of Hotel Rotterdam, Wake up in Architecture. €60,00 p.p. or €100,00 for two persons (including breakfast). www.wakeupinit.com

  IABR–2014–URBAN BY NATURE– claims that we can only resolve the world’s environmental problems if we resolve the problems of the city. This edition concentrates on research, analysis and redefinition of relationships between city and landscape. Main locations: Kunsthal Rotterdam and Natural History Museum Rotterdam. Is there a better place to end a day of IABR than deep in the welcoming heart of the urban landscape? Welcome home to the architecture-talents of Rotterdam.

 • Le Monde M

  Montpellier-Rotterdam
  Laboratoires d’architecture
  Par Marie Godfrain
  Rotterdam, Hauteur de vue - Conférences écolo
  La 6e biennale d’architecture de Rotterdam sera consacrée cet été à “l’urbain par nature”. Ou comment les villes doivent-elles s’incrire dans leur environnement? De quel minimum avons-nous besoin pour profiter au maximum de la qualité de vie en milieu urbain? Autant de questions dont les réponses passeront par des expos, des visites guidées des nouveaux quartiers, mais aussi la possibilité de passer une nuit dans une maison d’architecte.

 • VVV

  www.vvv.nl
  Voor het eerst presenteert het succesvolle overnachtingsconcept Wake Up in It een architectuureditie. Tijdens de IABR kunnen bezoekers in het weekend logeren bij een architect. Extra avontuurlijk: de naam van de architect en zijn adres worden pas onthuld nadat de gast zich heeft aangemeld. Een overnachting kost € 60 voor 1 persoon en € 100 voor 2 personen, inclusief ontbijt, BTW en toeristenbelasting.

 • Bright.nl

  www.bright.nl

  In bed met een architect
  Ingeborg van Lieshout          

  Wake Up in Architecture, ofwel logeren bij architecten thuis. Het kan in Rotterdam vanaf eind deze maand.

  De overtreffende trap van de stap van het generieke hotel naar het persoonlijke AirBnB, opent donderdag 28 mei in Rotterdam. Vanaf die nacht kun je boeken via Hotel Rotterdam, Wake up in Architecture. Je kunt tot aan de badkamer binnenkijken bij Winy Maas van MVRDV, laat je instoppen door professor Francine Houben van Mecanoo, of eet een beschuitje met Lola landscape architects. Voor 60 euro per persoon of 100 euro voor 2 personen logeer je bij de architect thuis, als je je opgeeft bij Wake Up In It.

  En waarom zou je in Rotterdam overnachten? Wake Up In It maakt onderdeel uit van de IABR (Internationale Architectuur Biennale), reden waarom de stad tot eind augustus nog meer dan anders in het teken staat van architectuur. Thema is deze keer Urban by Nature, met de hoofdtentoonstelling in de Kunsthal en in het Natuurhistorisch Museum en daarnaast een uitgebreid programma.

 • Holland.com Book with the Experts

  www.holland.com

  Staying overnight with an architect in ‘Wake Up in Architecture’
  For the first time this year, the successful ‘Wake Up in It’ initiative – which offers overnight stays at the homes of artists during festivals – will provide visitors with the opportunity to stay overnight at an architect’s home over a weekend. What makes the event even more exciting is that the architect’s name and address will only be revealed after the guest has registered. The cost of an overnight stay is €60 for one guest and €100 for two guests, including breakfast, Dutch VAT and tourist tax.

copyright Wake up in It. all rights reserved

Bezoek de IABR page Bezoek onze Twitter page! Bezoek onze Facebook page! Bezoek onze Instagram page!