Reviews

Reviews

On this page you can read what our guests and artists had to say about their
'Hotel Rotterdam, Wake up in Art'-experiences in February 2014.
It's good to know that during Art Week Rotterdam,
'Hotel Rotterdam' was connected to Art Rotterdam, and made possible by Rotterdam Festivals.


 • ► Guest: The enriched conversation and my enthusiastic artists-hosts provided a special stay equipped with great hospitality. As new kid on the block my eyes and ears are open to discussing passions and discovering new places. I was thrilled to be continuously surprised throughout the evening, the experience took me further than an average art exhibition trip. I was educated on downtown Rotterdam and it’s recent facelift all from an exhilarating boat ride. Breakfast even spurred on relaxed inspiring conversation reminiscing about the party hosted by RAW and our shared enthusiasm for covering a tower in a corset. The artists were as adventurous as I for taking part. 

  ► Kunstenaar: Ik wil nog wel een keer, laat de gasten maar komen!

  ► Gast: Spannend was of er een klik was en waar je belandt! Onze kunstenaar is een heel innemende vrouw en heel gastvrij en grappig. De klik was er wat ons betreft absoluut.

  ► Kunstenaar: Gistermiddag zijn mijn gasten vertrokken. Ik heb de indruk dat zij het uitstekend naar de zin hebben gehad. Ik vermoed dat deze gasten met een open instelling naar Rotterdam zijn afgezakt. Hun belangstelling voor het onderwerp was groot. Ze waren zéér nieuwsgierig naar het leven van een kunstenaar.

  ► Contact with the artists was integral to the experience of Wake Up in Art. To express creativity and perspective one-on-one with such respected artists is a success of Wake Up in Art, to bring together personalities and opinion. 

  ► Gast: Bij wie je gaat slapen, een volledig onbekende op een onbekende plek, dat is wel erg speciaal.

  ► Kunstenaar: Er hangt een goede buzz omheen, dus dat maakt het tot een leuk project. Financieel ben ik er overigens niet echt op vooruit gegaan, eerder andersom, maar dat is verder ook geen punt.

  ► Kunstenaar: Het is fijn dat we vantevoren zelf afspraken met de gasten kunnen maken. Je hebt direct alvast contact even met ze en kan afstemmen wat een handig tijdstip is, bovendien fijn om alvast contact te hebben kunnen maken, zodat het een beetje voelt alsof er niet een totale vreemde gast voor je deur staat.

  ► Gast: Ik zou het graag nog eens doen, dan weer bij iemand anders!

  ► Kunstenaar: De gast ‘checkte in’ door bij mijn opening te zijn waar hij dan de sleutel kreeg, maar we hebben die avond nog een aantal uur goed kletsend aan de tafel doorgebracht, samen met een vriendin van ons die bij ons op bezoek was.

  ► Gast: Ik vond het erg leuk, zeer geslaagd! Ik dacht wel in eerste instantie, voordat ik boekte, dat jullie een hotel waren. Dat werkte aanvankelijk verwarrend.

  ► Kunstenaar: Het is bijzonder dat onbekenden zo snel bekend/vertrouwd voelen, het zijn natuurlijk nieuwsgierige en kunstlievende mensen die kiezen hiervoor, erg leuke mensen ook.

  ► Kunstenaar: We hebben er van genoten er zijn leuke mensen op bezoek geweest en het was een goede "kamer" geworden. De kinderen waren in het begin ietwat verlegen maar dat ging snel over met frietbakken en aan de installatie/hotel werken, dak er op en muziek maken met berenklauw pijpen, en het in orde maken van de slaap plek.

  ► Gast: Ze heeft een klein en leuk huis, je komt ogen tekort! Ze gaf ons ook meteen een slinger naar The Object op de kop van zuid in haar grappige groene Panda met geborduurde kussentjes!

  ► Kunstenaar: Fijn dat ze (bij mij dus bij ‘t ontbijt) echt aandacht hadden voor ons werk en daar echt op doorvroegen, niet alleen werk als in 'wat maak je en hoeveel verkoop je?' maar ook in brede zin: hoe werkt zo’n kunstenaarsleven in Nederland? We hadden een heel interessant gesprek. 

  ► Gast: Wat ik zo bijzonder vond: Het persoonlijke contact, de gesprekken, het feit dat mensen hun huis en een klein stukje van hun leven (en werk) met je willen delen.

  ► Kunstenaar: De verwachtingen waren hooggespannen! Je weet niet wie er op je afkomt… Veel hangt ook juist af van wie er als gast binnen komt, wie dat is en wat die meebrengt. Wat ik het meest interessant vond was de uitwisseling over wat je hebt gezien en/of nog te zien krijgt (op de beurs). Je bent met z'n allen kunstliefhebber, in de ruime zin van het woord, en de onderlinge verschillen of overeenkomsten kunnen je persoonlijk kritisch vermogen weer wat bijstellen, hier en daar. Je krijgt ook de kans, door wildvreemden, weer eens anders naar werk te kijken, vanuit een ander perspectief.

  ► Gast: Ik had met mijn kunstenaar afgesproken dat hij later ook zou komen. Echt vet was het. Ik wilde maar even blijven maar bleef door mijn gastheer hangen. Samen alles (nog) bekeken en hij heeft me ook aan anderen voorgesteld. Wat ik erg kon waarderen. Dus er was een super klik denk ik. 

  ► Kunstenaar: Bijzonder goed vond ik de organische manier van boeken en gasten afstemmen op de kunstenaars. Heel fijn, het voelt heel zorgzaam, oplettend, zowel voor mij als voor de gasten. Dat maakt het veilig en vertrouwd, terwijl het spannend is omdat je niet weet wie er komt voelt het veilig omdat jullie de boekingen met zoveel zorg omringen. Heel waardevol!

  ► Gast: Ik was erg blij en kan niet anders zeggen dat jullie met deze kunstenaar een goede host hebben uit gekozen! 

  ► Kunstenaar: Het was heel gezellig om tijdens de Art Week een gast over de vloer te hebben, maar het kostte uiteindelijk ook wat tijd en energie: Ik begon me een beetje zorgen te maken of ik wel aan de verwachtingen van onze gast kon voldoen (gecreëerd door al die geweldige verhalen over Wake up in It, en de spektakels die anderen er al van gemaakt hadden).

  ► Gast: Bedankt hiervoor, en zeker tot volgend jaar!

  ► Kunstenaar: Het was toch erg spannend toen ze kwamen!

  ► Kunstenaar: De gasten vertelden over hun insteek wat betreft kunst, en de artist-in-residence plek die zij runnen in zuid frankrijk. Dus wat dat betreft erg leuke contacten. Ze vonden het zelf ook erg leuk zoals ze het ons vertelden, maar komen een volgend jaar op een andere dag, niet tijdens de grote drukte van de opening.

  ► Gast: We komen graag nog een keer! Het is iedere keer weer spannend met wie je in contact wordt gebracht, wat voor kunst die persoon maakt en waarom en leuk om te zien hoe die persoon woont. In combinatie met de Art Fair.

  ► Kunstenaar: Het bleek duidelijk dat ze het heel bijzonder vonden.

  ► Gast: Heel hartelijk dank voor dit fantastische weekend! Tot de volgende keer!

  ► Kunstenaar: Bijzondere ervaring met weinig slaap ;-) maar ik zou het zeker nog eens doen!

  ► Gast: De volgende dag zouden we na een bezoek aan de Van Nelle fabriek nog met haar mee gaan naar het atelier, maar helaas waren we toen al best wel moe van het slenteren in de vele galeries en alle indrukken. Echter, dit gaan we zeker inhalen. We zijn met enige regelmaat in Rotterdam en we moeten haar beslist bellen om dit later alsnog in te halen.

  ► Kunstenaar: Wat erg leuk is, is het spontane, zeg 'ongewisse' karakter van het geheel, los van (of bovenop) het gestructureerde karakter. De gasten doen de rest haha..

  ► Gast: Het is een heel erg leuk initiatief. Ik hoop dat jullie hiermee doorgaan. Doen jullie dit ook met musici in combinatie met het North Sea Jazz?

  ► Kunstenaar: ik ga het steeds leuker vinden, maar ik weet nog niet precies waar hem dat in zit, misschien formuleer ik het later scherper. Hoe dan ook, ik wil graag mee in de volgende Wake up in Art 2015!

copyright Wake up in It. all rights reserved

Bezoek onze Twitter page! Bezoek onze Facebook page! Bezoek onze Instagram page!